سرگذشت غم‌انگیز گلنارِ «دختر لر» بیست سال پس از اکران

هنگامی که در سالن جلسه‌ی امتحان سوم متوسطه قدم می‌زدم متوجه چهره‌ای فرسوده و نگران شدم که در عین کهولت و شکستگی حاضر به دادن امتحان شده است… یکی از مراقبین زن آهسته به من… گفت: «این دختر لر است»!

سرگذشت غم‌انگیز گلنارِ «دختر لر» بیست سال پس از اکران

به گزارش ریتاچ آپ، در اواخر تیرماه ۱۳۳۵ باستانی پاریزی [احتمالا محمدابراهیم، تاریخ‌پژوه و استاد فقید دانشگاه تهران] خبرنگار «اطلاعات بانوان» در کرمان خیلی اتفاقی صدیقه سامی‌نژاد بازیگر اصلی نخستین فیلم ناطق ایرانی یعنی «دختر لر» (جعفر و گلنار) را در سر جلسه‌ی امتحانات سوم متوسطه دید، در این زمان بیست و سه سال از اکران فیلم دختر لر می‌گذشت، صدیقه یا گلنار فیلم ۴۰ ساله بود و سرنوشتی دور از آن‌که انتظار می‌رفت، دردناک و تامل‌برانگیز داشت. در ادامه گزارش باستانی پاریزی را که ۲۹ تیر ۱۳۳۵ در اطلاعات بانوان منتشر شد می‌خوانید:

هنگامی که در سالن جلسه‌ی امتحان سوم متوسطه قدم می‌زدم متوجه چهره‌ای فرسوده و نگران شدم که در عین کهولت و شکستگی حاضر به دادن امتحان شده است، با خود گفتم که این زن کیست و گرفتن گواهی‌نامه‌ی سوم متوسطه به چه درد او می‌خورد. یکی از مراقبین زن آهسته به من گفت: «او را می‌شناسی؟» گفتم: «نه» گفت: «این دختر لر است»!

دختر لر! اسمی که از چند سال قبل به گوش من آشناست، کسی که در اولین فیلم فارسی که دیدم مرا تحت تاثیر قرارداد، گویی هنوز آهنگ صدای او که «جعفر» را صدا می‌کرد در گوشم طنین‌انداز است.

دیدگاهتان را بنویسید